Betul Ke Buat Bisnes Aiskrim Secara Part-Time Boleh Untung Sampai RM5K Sebulan?

Hmmm…Tahun ini adalah tahun yang kurang “ONG” bak kata member cina saya…

Mana tidaknya, hari-hari buka astro di tv cakap isu ekonomi dunia termasuklah malaysia semakin merosot. Kejatuhan nilai ringgit ( setakat semasa artikel ini ditulis adalah USD1 = RM4.40) dan terbaru adalah perlaksanaan GST 6% menambahkan lagi beban kepada hampir keseluruhan isi rumah di malaysia… 😦

Sebut jek apa benda yang tak naik…hampir semuanya naik laa…Bil elektrik naik, kadar tol sesetengah kawasan juga naik, harga barang-barang makanan seperti ayam, daging, ikan, sayur-sayuran juga secara “SENYAP” juga mulai naik…betul ker?

Saya tidak pasti anda bersetuju atau tidak dengan kenyataan diatas saya ini…tapi ada juga pak menteri yang cakap, bila masa ekonomi malaysia nie jatuh sedangkan orang ramai masih beratur untuk makan KFC….tak pastilah samada saya salah baca @ salah tulis…. 🙂

GAJI SAMPAI RM5000 SEBULAN HANYA CUKUP MAKAN…BETUL KE?

bisnes aiskrim, bisnes aiskrim part time, bisnes aiskrim untung besar, cara buat aiskrim, cara buat aiskrim coklat mudah, cara buat aiskrim goreng, cara buat aiskrim goyang, cara buat aiskrim milo, cara buat aiskrim mudah dan sedap, cara buat aiskrim pelangi, cara buat aiskrim vanilla, cara membuat ice cream untuk di jual, jual aiskrim goreng, pendapatan sampingan, perniagaan aiskrim, rahsia bisnes aiskrim

Buat yang masih bujang mungkin tidak terasa kot. tapi bagi mereka yang dah bekeluarga kecil macam saya, tak payah cerita jauh pon, lihat kos pendidikan anak-anak pon dah nampak. Belum lagi cerita bab nak sara isteri-isteri dan bakal isteri punya makan minum, make-up & maintainence body lagi..Bab nak pergi melancong, anda ada tips melancong yang bagus tak?

Tapi sang suami @ para lelaki sekarang serba-serbi tak tunjuk sebarang masalah… 🙂

Jika saya cakap yang hampir 80% rakyat malaysia dihimpit dengan masalah kewangan, anda setuju atau tidak?

Tetapi jika anda seorang yang bijak, anda harus tahu untuk menyelesaikan masalah dan bukanya lari dari masalah.

Orang-orang tua ada cakap…cuba buat kerja tambahan @ kalo kita generasi moden nie cakap buat kerja dari rumah secara online @ offline… 🙂

Kerja hakiki anda yang berpendapatan hampir RM5K sebulan diteruskan sepertimana biasa dan anda boleh fikirkan kerja sampingan yang boleh memberikan pulangan mungkin separuh dari gaji kerja utama anda atau mungkin lebih dari itu…:)

Apa? Anda tidak percaya…saya faham kerana anda serik ditipu orang mereka yang hanya pandai mengambil kesempatan keatas diri anda… 🙂

Jika saya ingin kongsikan “CARA SULIT” tetapi sah disisi undang-undang untuk membantu anda mencari pendapatan sampingan macam mana… anda berminat tak?

ADAKAH ANDA PERCAYA JIKA SAYA KATAKAN YANG BUAT BISNES AISKRIM SECARA PART-TIME SAHAJA MAMPU UNTUNG SAMPAI RM5K SEBULAN?

bisnes aiskrim, bisnes aiskrim part time, bisnes aiskrim untung besar, cara buat aiskrim, cara buat aiskrim coklat mudah, cara buat aiskrim goreng, cara buat aiskrim goyang, cara buat aiskrim milo, cara buat aiskrim mudah dan sedap, cara buat aiskrim pelangi, cara buat aiskrim vanilla, cara membuat ice cream untuk di jual, jual aiskrim goreng, pendapatan sampingan, perniagaan aiskrim, rahsia bisnes aiskrim, testimonial bisnes aiskrim

bisnes aiskrim, bisnes aiskrim part time, bisnes aiskrim untung besar, cara buat aiskrim, cara buat aiskrim coklat mudah, cara buat aiskrim goreng, cara buat aiskrim goyang, cara buat aiskrim milo, cara buat aiskrim mudah dan sedap, cara buat aiskrim pelangi, cara buat aiskrim vanilla, cara membuat ice cream untuk di jual, jual aiskrim goreng, pendapatan sampingan, perniagaan aiskrim, rahsia bisnes aiskrim

bisnes aiskrim, bisnes aiskrim part time, bisnes aiskrim untung besar, cara buat aiskrim, cara buat aiskrim coklat mudah, cara buat aiskrim goreng, cara buat aiskrim goyang, cara buat aiskrim milo, cara buat aiskrim mudah dan sedap, cara buat aiskrim pelangi, cara buat aiskrim vanilla, cara membuat ice cream untuk di jual, jual aiskrim goreng, pendapatan sampingan, perniagaan aiskrim, rahsia bisnes aiskrim

bisnes aiskrim, bisnes aiskrim part time, bisnes aiskrim untung besar, cara buat aiskrim, cara buat aiskrim coklat mudah, cara buat aiskrim goreng, cara buat aiskrim goyang, cara buat aiskrim milo, cara buat aiskrim mudah dan sedap, cara buat aiskrim pelangi, cara buat aiskrim vanilla, cara membuat ice cream untuk di jual, jual aiskrim goreng, pendapatan sampingan, perniagaan aiskrim, rahsia bisnes aiskrim

 

Advertisements

Inilah Cara Sebenar Bisnes Aiskrim Sedap Punya Ala-ala Baskin Robbins Yang Ramai Tak Tahu!

Malas saya nak sembang kencang @ merapu pasal bisnes aiskrim yang telah saya belajar sebelum ini.

Korang hadap sendiri dan selepas tue fikir baik-baik samada apa yang saya sampaikan ini hanyalah cerita dongeng atau sebaliknya.

Bukan apa, dah naik muak dah saya kena makin berbakul-bakul sampai orang cakap-cakap belakang….

Cerita kencang nak mampus tapi last2 kena beli itu ini…malas aku dengar cerita kau nie bro!

Dulu i dah serik laa kena tipu dengan sipolan sipolan nie…cakap nak buat REAL BISNES, last2 rupanya kelentong buat bisnes Meniaga Larut Malam YANG BAIK PUNYA! U pon sama ke wahai abang sado…?

Cukup-cukup sudah…sampai bila nak tipu orang nie bro….bawak2 tobat laa yer!

Hoho2! relax yer akak2 dan abang2 yang saya hormati sekalian…Member jawa saya selalu pesan sama saya yang…

bisnes aiskrim, bisnes aiskrim part time, bisnes aiskrim untung besar, cara buat aiskrim, cara buat aiskrim coklat mudah, cara buat aiskrim goreng, cara buat aiskrim goyang, cara buat aiskrim milo, cara buat aiskrim mudah dan sedap, cara buat aiskrim pelangi, cara buat aiskrim vanilla, cara membuat ice cream untuk di jual, jual aiskrim goreng, pendapatan sampingan, perniagaan aiskrim, rahsia bisnes aiskrim

Ok cukup! Bertekak pasal sang penipu takkan ada faedah pon tapi bila cerita pasal bisnes aiskrim ni saya rasa anda sungguh bertuah kerana dapat tahu rahsia sebenar bisnes aiskrim ala-ala baskin robbins ini…

bisnes aiskrim, bisnes aiskrim part time, bisnes aiskrim untung besar, cara buat aiskrim, cara buat aiskrim coklat mudah, cara buat aiskrim goreng, cara buat aiskrim goyang, cara buat aiskrim milo, cara buat aiskrim mudah dan sedap, cara buat aiskrim pelangi, cara buat aiskrim vanilla, cara membuat ice cream untuk di jual, jual aiskrim goreng, pendapatan sampingan, perniagaan aiskrim, rahsia bisnes aiskrim

Ishh…pendatang asing berebut-rebut nak buat bisnes aiskrim, anda pulak boleh sound dengan saya cakap saya penipu…. tak mengapa…asalkan saya dapat kongsikan cerita dongeng pasal bisnes aiskrim ini pada anda yang terjumpa blog sampah ini pon sudah kira baik pon….

bisnes aiskrim, bisnes aiskrim part time, bisnes aiskrim untung besar, cara buat aiskrim, cara buat aiskrim coklat mudah, cara buat aiskrim goreng, cara buat aiskrim goyang, cara buat aiskrim milo, cara buat aiskrim mudah dan sedap, cara buat aiskrim pelangi, cara buat aiskrim vanilla, cara membuat ice cream untuk di jual, jual aiskrim goreng, pendapatan sampingan, perniagaan aiskrim, rahsia bisnes aiskrim

Bukan apa…nanti bila dah berjaya dalam bisnes aiskrim ini…banyak perkara yang anda boleh buat selain daripada membuat side income @ pendapatan tambahan….InshaALLAH

bisnes aiskrim, bisnes aiskrim part time, bisnes aiskrim untung besar, cara buat aiskrim, cara buat aiskrim coklat mudah, cara buat aiskrim goreng, cara buat aiskrim goyang, cara buat aiskrim milo, cara buat aiskrim mudah dan sedap, cara buat aiskrim pelangi, cara buat aiskrim vanilla, cara membuat ice cream untuk di jual, jual aiskrim goreng, pendapatan sampingan, perniagaan aiskrim, rahsia bisnes aiskrim

NAH! BACA RAHSIA SULIT SAYA LAGI PASAL MACAM MANA BISNES AISKRIM YANG SAYA LAKUKAN INI ORANG SAMPAI TERGILA-GILA NAK MAKAN WALAUPON HANYA JUAL DI TEPI JALAN SAHAJA….!!!!

Dapatkan Sekarang Rahsia Bisnes Aiskrim Ala-Ala Baskin Robbins Sementara Masih Ada!

Bagi mereka yang dapatkan rahsia bisnes aiskrim ala-ala baskin robbins saya hari ini, modul-modul yang akan diajar termasuklah….

bisnes aiskrim, bisnes aiskrim part time, bisnes aiskrim untung besar, cara buat aiskrim, cara buat aiskrim coklat mudah, cara buat aiskrim goreng, cara buat aiskrim goyang, cara buat aiskrim milo, cara buat aiskrim mudah dan sedap, cara buat aiskrim pelangi, cara buat aiskrim vanilla, cara membuat ice cream untuk di jual, jual aiskrim goreng, pendapatan sampingan, perniagaan aiskrim, rahsia bisnes aiskrim

bisnes aiskrim, bisnes aiskrim part time, bisnes aiskrim untung besar, cara buat aiskrim, cara buat aiskrim coklat mudah, cara buat aiskrim goreng, cara buat aiskrim goyang, cara buat aiskrim milo, cara buat aiskrim mudah dan sedap, cara buat aiskrim pelangi, cara buat aiskrim vanilla, cara membuat ice cream untuk di jual, jual aiskrim goreng, pendapatan sampingan, perniagaan aiskrim, rahsia bisnes aiskrim

bisnes aiskrim, bisnes aiskrim part time, bisnes aiskrim untung besar, cara buat aiskrim, cara buat aiskrim coklat mudah, cara buat aiskrim goreng, cara buat aiskrim goyang, cara buat aiskrim milo, cara buat aiskrim mudah dan sedap, cara buat aiskrim pelangi, cara buat aiskrim vanilla, cara membuat ice cream untuk di jual, jual aiskrim goreng, pendapatan sampingan, perniagaan aiskrim, rahsia bisnes aiskrim

Tidak cukup dengan itu, rahsia bisnes aiskrim hasil dari Afiq Dato’Rusly, Jurulatih Usahawan Makanan & Masakan Komersial Terkemuka Malaysia ini, beliau akan memberikan anda….

bisnes aiskrim, bisnes aiskrim part time, bisnes aiskrim untung besar, cara buat aiskrim, cara buat aiskrim coklat mudah, cara buat aiskrim goreng, cara buat aiskrim goyang, cara buat aiskrim milo, cara buat aiskrim mudah dan sedap, cara buat aiskrim pelangi, cara buat aiskrim vanilla, cara membuat ice cream untuk di jual, jual aiskrim goreng, pendapatan sampingan, perniagaan aiskrim, rahsia bisnes aiskrim

Hmm…tapi saya faham bagi segelintir mereka yang dah serik kerana gagal dalam pelbagai jenis bisnes @ perniagaan yang pernah dijalankan…perkara sebenar yang ingin diketahui adalah SEJAUH MANA KEBENARAN bisnes aiskrim ini mampu memberi sinar baru kepada mereka….

InshaALLAH…Janji-NYA itu pasti…Itu janji Allah buat mereka yang berusaha dengan cara yang betul…itulah yang diperolehi oleh beberapa orang yang telah dapatkan rahsia bisnes aiskrim yang saya ceritakan ini…

bisnes aiskrim, bisnes aiskrim part time, bisnes aiskrim untung besar, cara buat aiskrim, cara buat aiskrim coklat mudah, cara buat aiskrim goreng, cara buat aiskrim goyang, cara buat aiskrim milo, cara buat aiskrim mudah dan sedap, cara buat aiskrim pelangi, cara buat aiskrim vanilla, cara membuat ice cream untuk di jual, jual aiskrim goreng, pendapatan sampingan, perniagaan aiskrim, rahsia bisnes aiskrim, testimonial bisnes aiskrim

 

bisnes aiskrim, bisnes aiskrim part time, bisnes aiskrim untung besar, cara buat aiskrim, cara buat aiskrim coklat mudah, cara buat aiskrim goreng, cara buat aiskrim goyang, cara buat aiskrim milo, cara buat aiskrim mudah dan sedap, cara buat aiskrim pelangi, cara buat aiskrim vanilla, cara membuat ice cream untuk di jual, jual aiskrim goreng, pendapatan sampingan, perniagaan aiskrim, rahsia bisnes aiskrim, testimonial bisnes aiskrim

bisnes aiskrim, bisnes aiskrim part time, bisnes aiskrim untung besar, cara buat aiskrim, cara buat aiskrim coklat mudah, cara buat aiskrim goreng, cara buat aiskrim goyang, cara buat aiskrim milo, cara buat aiskrim mudah dan sedap, cara buat aiskrim pelangi, cara buat aiskrim vanilla, cara membuat ice cream untuk di jual, jual aiskrim goreng, pendapatan sampingan, perniagaan aiskrim, rahsia bisnes aiskrim, testimonial bisnes aiskrim

Sebenarnya….saya silap besar dulu…bila dapat tahu pasal cerita bisnes aiskrim hasil tulisan Afiq Dato’Rusly, Jurulatih Usahawan Makanan & Masakan Komersial Terkemuka Malaysia, saya langsung tak percaya….

KALAULAH MASA BOLEH DIPUSINGKAN SEMULA….yang mana saya yang dapatkan rahsia sulit bisnes aiskrim ini lebih awal daripada testimoni pembeli bisnes aiskrim tue, saya mungkin mampu BERJAYA LEBIH BANYAK daripada mereka tue. Sebab itu saya taknak korang pulak ikut jejak langkah yang sama sepertimana saya sebelum ini… RUGI BEB!

Sebenarnya saya bukan nak sangat buat bisnes aiskrim secara kecil-kecilan ini tetapi memandangkan anak-anak saya yang masih kecil gila makan aiskrim, saya nekad untuk mencuba rahsia sulit bisnes aiskrim dari afiq rusly tue…Alhamdulillah kini saya boleh tersenyum riang macam anak-anak saya tue…

bisnes aiskrim, bisnes aiskrim part time, bisnes aiskrim untung besar, cara buat aiskrim, cara buat aiskrim coklat mudah, cara buat aiskrim goreng, cara buat aiskrim goyang, cara buat aiskrim milo, cara buat aiskrim mudah dan sedap, cara buat aiskrim pelangi, cara buat aiskrim vanilla, cara membuat ice cream untuk di jual, jual aiskrim goreng, pendapatan sampingan, perniagaan aiskrim, rahsia bisnes aiskrim, testimonial bisnes aiskrim

Sekarang anda pula macam mana? Masih ragu-ragu dengan rahsia sulit bisnes aiskrim yang saya kongsikan ini. Ohh! tidak mengapa jika anda tidak berminat langsung untuk dapatkan rahsia bisnes aiskrim hari ini TAKPA….

Tapi INGAT!!!!

Jjangan nanti sampai merayu-rayu mintak untuk dapatkan rahsia sulit bisnes aiskrim jika ianya ditutup atau HARGA JUALAN telah meningkat!

Buat mereka yang berminat untuk tempah hari ini rahsia bisnes aiskrim ini, korang boleh terus deal secara terus melalui imej dibawah ini :

bisnes aiskrim, bisnes aiskrim part time, bisnes aiskrim untung besar, cara buat aiskrim, cara buat aiskrim coklat mudah, cara buat aiskrim goreng, cara buat aiskrim goyang, cara buat aiskrim milo, cara buat aiskrim mudah dan sedap, cara buat aiskrim pelangi, cara buat aiskrim vanilla, cara membuat ice cream untuk di jual, jual aiskrim goreng, pendapatan sampingan, perniagaan aiskrim, rahsia bisnes aiskrim, testimonial bisnes aiskrim

InshaALLAH kalau saya yang setakat belajar tak berapa tinggi nie boleh buat, apatah lagi anda yang hebat-hebat belajar sampai dari PHD kan… 🙂 Kini saya mampu tersenyum lebar kerana sambil saya buat side income secara part-time dengan bisnes aiskrim, suri hati bukan mr pilot sorang saya kat rumah tue semakin rancak buat bisnes bakeri dari rumah jek…

Kini kami tidak lagi dibelenggu masalah kewangan yang selama ini menghimpit dan buatkan saya hampir-hampir putus asa.

Anda pula bagaimana? Jangan tunggu lama sangat untuk bertindak. Setiap orang yang berjaya pasti ada satu titik permulaan dia buat keputusan. Anggap sahaja pelaburan ilmu serendah RMXX ini sebagai titik permulaan untuk anda berjaya. Insyaallah.

Adios semua!